Dane Urzędu
Urząd Gminy Nowa Wieś Wielka
ul. Ogrodowa 2,
86-060 Nowa Wieś Wielka
tel. (52) 320 68 68
fax: (52) 320 68 50
e-mail: kancelaria@nowawieswielka.pl
NIP URZĘDU GMINY: 953-22-15-757
NIP GMINY: 554-28-63-378
Regon: 000539644
Godziny pracy Urzędu:
poniedziałek: 7:15 - 15:15
wtorek: 7:15 - 16:15
środa: 7:15 - 15:15
czwartek: 7:15 - 15:15
piątek: 7:15 - 14:15
POKL 9.5
POKL 9.5
12 października 2010 11:32:00 Dziedzictwo kulturowe motorem rozwoju.
W dniu 19 czerwca 2010 r. odbyła się konferencja pn. "Dziedzictwo kulturowe motorem rozwoju", podsumowująca projekt "Agroturystyczne perspektywy". Jej celem było podkreślenie roli dziedzictwa kulturowego w rozwoju obszarów wiejskich oraz podsumowanie realizacji projektu z wręczeniem...
> czytaj więcej10 czerwca 2010 11:27:00 Gmina Nowa Wieś Wielka w TVP2.
We wczorajszym wydaniu "Pytania na śniadanie" wyemitowany został felieton poświęcony realizowanemu przez Gminę Nowa Wieś Wielka projektowi pn. "Agroturystyczne perspektywy", współfinansowanemu ze środków Unii Europejskiej, w ramach Europejsiego Funduszu Społecznego. Poniżej zamieszczamy...
> czytaj więcej09 marca 2010 11:26:00 Agroturystyka od podszewki - nabór.
Uprzejmie informujemy, iż kończy się nabór na szkolenie „Agroturystyka od podszewki" realizowane w ramach projektu pn. „Agroturystyczne perspektywy”, współfinansowanego z Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki. W sprawie zapisów i...
> czytaj więcej09 marca 2010 11:23:00 Rękodzielnictwo.
Od 16 stycznia do 27 lutego 2010 r. realizujemy drugi moduł szkoleniowy - warsztaty "Rękodzielnictwo - alternatywne źródło dochodu". W ramach tego modułu odbyły się następujące zajęcia warsztatowe: 1. "Wyroby na bazie papieru - wyrób kartek okolicznościowych" w ramach którego...
> czytaj więcej12 stycznia 2010 11:21:00 Kończy się nabór na kolejne zajęcia.
Uprzejmie informujemy, iż kończy się nabór na warsztaty „Rękodzielnictwo - alternatywne źródło dochodu” realizowane w ramach projektu pn. „Agroturystyczne perspektywy”, współfinansowanego z Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki. W...
> czytaj więcej16 grudnia 2009 11:19:00 Nabór na kolejne zajęcia.
Uprzejmie informujemy, iż rozpoczął się nabór na warsztaty „Rękodzielnictwo - alternatywne źródło dochodu” realizowane w ramach projektu pn. „Agroturystyczne perspektywy”, współfinansowanego z Europejskiego Funduszu Społecznego w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki. ...
> czytaj więcej16 grudnia 2009 11:15:00 Bankiet angielski.
Wd dniu 5 grudnia 2009 roku odbyły się ostatnie zajęcia w ramach modułu "Świadczenie usług cateringowych i obsługi gości z wykorzystaniem dziedzictwa kulinarnego". Zajęcia poświęcone były wykonaniu zakąsek na bankiet typu angielskiego, sporządzeniu dekoracji półmisków oraz...
> czytaj więcej02 grudnia 2009 11:09:00 Dekoracje na deserach, ciastach, lodach
Tematem zajęć w dniu 21 listopada 2009 r. było przygotowanie dekoracji na deserach ciastach i lodach, wraz z elementami dekoracji stołu oraz dekoracjami z owoców. Zajęcia poświęcone były sporządzaniu dekoracji na deserach i lodach wyporcjowanych, ciastach wieloporcyjnych. Uzupełnieniem...
> czytaj więcej02 grudnia 2009 10:55:00 Dekoracje na półmiskach, mięsach
Tematem zajęć w dniu 7 listopada 2009 r. było przygotowanie dekoracji potraw na półmiskach i dekoracji na porcjach zakąsek, a także dekoracja centralna stołu. Dekoracja wykonywana była na schabie wędzonym i łososiu wędzonym. Zajęcia poświęcone były sporządzaniu dekoracji na...
> czytaj więcej29 października 2009 10:55:00 Sztuka nakrywania i dekoracji stołu oraz...
W dniu 24.10.2009 r. odbyły się drugie, i tym samym ostatnie zajęcia teoretyczne pn. „Sztuka nakrywania i dekoracji stołu oraz obsługa gości”, w ramach modułu cateringowego. Uczestnicy zapoznali się z kanonami nakrywania do stołu, sadzania gości, dekoracji stołów i pomieszczeń oraz...
> czytaj więcej10 października 2009 10:54:00 Kuchnia polska wczoraj i dziś.
W dniu 10.10.2009 r. odbyły się kolejne zajęcia praktyczne pn.„Kuchnia polska wczoraj i dziś” w ramach modułu cateringowego w Szkole Rzeźników w Minikowie. Na zajęciach przygotowano dania staropolskie oraz współczesne. Uczestnicy spotkania korzystając z sugestii prowadzącej...
> czytaj więcej09 października 2009 10:37:00 Historia kuchni polskiej...
W dniu 26 września 2009 r w Gminnym Ośrodku Kultury w Nowej Wsi Wielkiej odbyły się pierwsze zajęcia teoretyczne w ramach projektu. Podczas spotkania odbył się wykład, na którym poruszono następujące tematy: 1. Historia kuchni polskiej 2. Podstawowe wiadomości z technologii...
> czytaj więcej